ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİ FİYATLARI AÇIKLANDI

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİ FİYATLARI AÇIKLANDI

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Taşıt Sahibi” Mükellef 2024 Yılı Birim Fiyat Listesi” açıklandı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Taşıt Sahibi” Mükellef 2024 Yılı Birim Fiyat Listesi” açıklandı. Bu kapsamda, Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, 1 adet için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlenmiştir. Bu fiyata, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracakları montaj hizmet bedeli de dahil oluyor. TurpakSatış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol, “25 yılın getirdiği güçlü altyapı ve bilgi birikimi ile bizler de Türkiye genelinde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemleri (UTTS) montaj, servis ve çağrı merkezi hizmetlerini sunmak üzere 81 vilayette 200 sabit ve 50 mobil ekiple tüm hazırlıklarımızı tamamladık.” şeklinde konuştu.

2024 yılı için geçerli olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) birim fiyatları belirlendi. Açıklamaya göre Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, 1 adet için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Yetkili firmaların gerçekleştireceği montaj hizmetinin bedelini de içeren ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ‘nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesabına yapılabiliyor. 2024 yılına özel olan bu birim fiyatlar, 2025 yılı ve sonrasında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında artırılacak ve yeni fiyatlar her yılın başında yürürlüğe girecek.

Öte yandan yıl sonuna kadar yakıt harcamalarının gider olarak gösterilebilmesi için ticari taşıt sahipleri, araçlarına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi taktırmak zorunda olduğu belirtiliyor. TTB-Taşıt Tanıma Birimi temini ve daha detaylı bilgi için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü‘nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr temin edilebiliyor. 

Ululsal Taşıt Tanıma Nedir?

Akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen akaryakıt satış işlemlerinde, akaryakıt pompalarına bağlı olan ödeme kaydedici cihazlara taşıt plaka bilgilerinin otomatik olarak aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Araçlara monte edilen Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ve akaryakıt pompa tabancalarına takılan Taşıt Tanıma Okuyucu (TTO) aracılığıyla, taşıt plaka bilgileri algılanır ve Tabanca İletişim Modülü (TİM) cihazına iletilir. TİM cihazı, bu plaka bilgilerini otomatik olarak ödeme kaydedici cihaza aktararak, taşıt plaka bilgilerinin manuel olarak girilmesini engeller.

“25 yıllık tecrübeyle UTTS montajına 81 ilde hazırız”

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafındanaraç montajları konusunda yetkilendirilmiş şirketler arasında Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Turpak bulunuyor.Turpak, Taşıt Tanıma Sistemleri alanındaki 25 yıllık tecrübesiyle, 8 milyon aracı ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sisteminin montajları için mevcut servis ağını genişleterek hizmetsunmaya hazır hale geldi.25 yılda, 15 milyonun üzerinde vasıtaya montaj yaparak akaryakıt sektörüne öncülük eden ve alanında uzman haline gelen şirketin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol, “25 yılın getirdiği güçlü altyapı ve bilgi birikimi ile, Türkiye genelinde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemleri (UTTS) montaj, servis ve çağrı merkezi hizmetlerini sunmak üzere 81 vilayette 200 sabit ve 50 mobil ekiple tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Araç sahipleri gönül rahatlığıyla hizmetimizden faydalanabilecekler.”dedi.



DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!

DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

“SANATÖLYE” KURSİYERLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

3.EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

OLTEN FİLARMONİ ORKESTRASI YENİ SANAT SEZONUNUNA MERHABA DİYOR!

TUNCAY DAĞLI’NIN YENİ KİTABI; “SIRILSIKLAM HAYAT”

KARALAR: ALTINKOZA FESTİVALİ TÜRKİYE’NİN MARKASI

EMEKLİ ETKİNLİK MERKEZİ ÜYELERİNDEN SERGİ

HALKBANK, KADIN GİRİŞİMCİLERE E-İHRACATTA YENİ KAPILAR AÇIYOR

ULUSLARARASI 11. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR!

CANNES’DAN BERLİN’E, 2024’ÜN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ ADANA ALTIN KOZA’DA

4 BİN 555 ADET SAHTE PARFÜME EL KONDU

SANKO SANAT GALERİSİNDE KARMA SERGİ

EGELİ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI ASYA PAZARINA ODAKLANDI

‘DERUN’, EKİM AYINDA İKİ FESTİVALDE YARIŞACAK!

HEDEF: YILLIK 5 MİLYON SAĞLIK TURİSTİ

İZLİYORLAR FİLMİNİN ÖZEL GÖSTERİMİ YAPILDI!

HASTANE ÖLÜMLERİNİN 1. NEDENİ SEPSİS, HER 5 ÖLÜMDEN BİRİNİN DE SORUMLUSU!

BELGESELLER ÖZEL GÖSTERİMLE SEYİRCİLERLE BULUŞACAK

ALTIN PORTAKAL’IN UZUN METRAJ YARIŞMA JÜRİLERİ BELLİ OLDU

LAVABO AÇICIYI YANLIŞ KULLANIMDA CİDDİ PATLAMA VE ZEHİRLENME RİSKİ VAR!

“POLONYA, ŞIMDI” SEÇKISI ADANA ALTIN KOZA’DA

ATA DEMİRER GAZİNOSU ADANA’DA

TRAVELX IDEATHON YARIŞMASI FİNAL HEYECANI BAŞLIYOR

ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ, SİNEMASEVERLERİ SELAMLAMAYA HAZIRLANIYOR

ARA GÜLER MÜZESİ’NİN MACARİSTAN’DAKİ İLK SERGİSİ

TEKNOFEST 2024 ADANA ZİYARETÇİ KAYITLARI BAŞLADI!

JERZY SKOLIMOWSKI’YE ADANA ALTIN KOZA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

ULUSAL TAŞIT TANIMA SİSTEMİ FİYATLARI AÇIKLANDI

“BARİKAT” SERGİSİ AÇILDI

Yükleniyor