Tarih: 17.09.2024 22:42

OLTEN FİLARMONİ ORKESTRASI YENİ SANAT SEZONUNUNA MERHABA DİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin klasik müzik sahnesinde önemli bir yer edinen Olten Filarmoni Orkestrası, 2013 yılında başladığı müzikal yolculuğunu yeni sanat sezonuyla taçlandırmaya hazırlanıyor. Her geçen yıl sanatseverlere sunduğu unutulmaz performanslarla adından daha fazla söz ettiren Olten Filarmoni Orkestrası, yeni sezonda da izleyicilere yalnızca müzik sevgisi değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve farkındalık aşılamayı hedefliyor.

Olten Filarmoni Orkestrası geçen sezon boyunca, İzmir’den İstanbul’a, Denizli’den Gaziantep’e, hatta Amsterdam’a uzanan 5000 kilometrelik bir yolculuğun ardından sanatın evrensel dilini dinleyicilere ulaştırmayı başardı. Amsterdam’ın efsanevi Concertgebouw Salonu'nda gerçekleştirilen özel Sevgililer Günü konseri dahil olmak üzere sezonu toplam 17 konser ile tamamladı.

İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği konserlerle 15.000’den fazla sanatseverle buluşan Olten Filarmoni Orkestrası, askıda bilet uygulaması ile 1500’den fazla öğrenciye ücretsiz konser izleme fırsatı sundu.

Sarah Nemtanu, Bulutsuzluk Özlemi, Serenad Bağcan, Aphrodite Patoulidou gibi değerli sanatçıların yanı sıra, orkestra şefleri Jurjen Hempel ile gerçekleştirilen Carmina Burana ve İbrahim Yazıcı, Murat Cem Orhan gibi isimlerin yönetimindeki performanslar, geçtiğimiz sezonun öne çıkan konserlerden oldu.

Yeni Sezonda Klasik Müziğin Zarafetini Olten Filarmoni Orkestrası ile Yakalayın

Olten Filarmoni Orkestrası, bu sezonda da sanatçıların kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamak üzere yarattığı platformda her yaşta izleyici ile buluşarak toplumsal köprü görevi üstlenmeye devam edecek. 

Sanatın birleştirici gücüne inanan Olten Sanat Ailesi bu sezon da birbirinden üst düzey sanatçıları ağırlıyor ve farklı sanat dallarını bir araya getiren yaratıcı projeleri ile sahne alıyor. 20 Kasım’da gerçekleşecek Kemal ile Latife danslı anlatımı ile bale ve dansı klasik müzikle aynı sahnede birleştiriyor. 

Olten Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten hazırladıkları yeni sezon programını içtenlikle paylaştı, “Her yıl çıtayı daha yükseğe taşıma hedefiyle 2024-2025 sezonumuza da titizlikle hazırlandık ve her yıl artan heyecanla izleyicilerimizin beğenilerine sunuyoruz. 16 Ekim’de başlayacak sezonumuzun ilk konserini, bu sezon dört konserde bizimle olacak Hollanda’lı ünlü şef Jürjen Hempel yönetecek. Solistimiz dünyanın birçok önemli sahnesinde performans sergilemiş ünlü piyano sanatçısı Olga Scheps olacak. 20 Kasım konserimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına Şef Tolga Taviş yönetiminde tiyatro sanatçısı Hakan Gerçek’in anlatımıyla koreografisi Burcu Borovalı tarafından gerçekleştirilen “Kemal ile Latife” danslı anlatımını sahneye koyacağız. İlk kez gösterime girecek bu yaratıcı projeyi mümkün olursa farklı şehirlerde de yinelemek arzusundayız.  18 Aralık konserimizin ilk yarısında klasik müziği sevdirmeyi kendisine ilke edinmiş ünlü piyanist Hyung Ki Joo Rachmaninov Piyano Konçertosu ile karşımızda olacak, ikinci yarıda da Olten Filarmoni Orkestrası İbrahim Yazıcı yönetiminde yılbaşı ruhuna uygun, eğlenceli bir performans sergileyecek. 15 Ocak 2025’te Şef Jürjen Hempel yönetiminde, muhteşem koromuzun da katılımıyla Beethoven 9.Senfoni’yi seslendireceğiz. 19 Şubat’ta İtalyan şef Dario Macellari yönetiminde Signum Saksafon Quartet’i ağırlayacağız. Avrupa’nın çok ünlü orkestraları ile çalmış olan Signum Saksafon Quartet de neşeli bir program ile sahne alacak; bu performansın çok sevileceğini umuyoruz. 19 Mart’ta şef Cem Mansur yönetiminde, flüt sanatçısı Julien Beaudiment konseri düzenliyoruz. 16 Nisan’da BBC Filarmoni, Concertgebouw, Viyana Senfoni gibi ünlü orkestralar ile birlikte sahne almış dünyaca ünlü keman sanatçısı Bomsori Kim solistimiz olacak, şefimiz Jürjen Hempel. Sezonu 21 Mayıs’ta hepimizi 80’lere götürecek farklı bir konser ile kapatıyoruz; konuk grubumuz Nils Landgren Funk Unit. Sezonun son konserini yine şefimiz Jürjen Hempel yönetecek. Bu sezon, birbirinden iddialı solist ve şeflerle üst düzey bir program hazırladık ve heyecanla klasik müzik severlerin beğenilerine sunmaktayız” dedi. 

Olten Filarmoni Orkestrası’nın yeni sezon konserleri şu şekilde sıralanıyor.

1. Jurjen Hempel & Olga Scheps Konseri (16 Ekim)

Şef: Jurjen Hempel

Solist: Olga Scheps (Piyano)

2. Kemal ile Latife, Danslı Anlatım (20 Kasım)

 Şef: Tolga Taviş

Anlatıcı: Hakan Gerçek

3. İbrahim Yazıcı & Hyung Ki Joo Konseri (18 Aralık)

Şef: İbrahim Yazıcı

Solist: Hyung Ki Joo (Piyano)

 4. Beethoven 9. Senfoni & Koro Konseri (15 Ocak)

 Şef: Jurjen Hempel

 Eser: L.V. Beethoven 9. Senfoni

 5. Dario Macellari & Signum Saksafon Quartet Konseri (19 Şubat)

 Şef: Dario Macellari

 Solist: Signum Saksafon Quartet

6. Cem Mansur & Julien Beaudiment Konseri (19 Mart)

Şef: Cem Mansur

Solist: Julien Beaudiment (Flüt)

7. Jurjen Hempel & Bomsori Kim Konseri (16 Nisan)

Şef: Jurjen Hempel

Solist: Bomsori Kim (Keman)

8. Jurjen Hempel & Nils Landgren Funk Unit Konseri (21 Mayıs)

Şef: Jurjen Hempel

Solist: Nils Landgren Funk Unit




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —