GÜRER: PATATES DAĞ GİBİ, BORÇLAR ÇIĞ GİBİ

GÜRER: PATATES DAĞ GİBİ, BORÇLAR ÇIĞ GİBİ

Niğde’de patates üreticilerinin sorunlarını gündeme getiren CHP Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, binlerce ton patates için tehlike çanları çaldığını ve acilen Baka

Niğde’nin Çiftlik ilçesinde patates üreticilerinin sorunlarını gündeme getiren CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, binlerce ton patates için tehlike çanları çaldığını ve acilen Bakanlığın duruma el koyması gerektiğini söyledi.

“Fahiş fiyat ile mücadelede samimi iseniz patates ile bunu gösterin” diyen Gürer, marketlerde her hafta fiyatı artan ve kilosu 25 lirayı aşan patatesi, TMO girdi maliyetine üreticiden alıp büyük kentlerde akaryakıt gideri ekleyip ihtiyaç sahiplerine kamyon üzerinde torbalarla satış yapabilir” dedi.

PATATES DEPOLARDA 

Merkez köy kasabalar yanında üretim olan her yerde üreticilerle konuşurken çok sayıda da telefon alıyorum diyen Ömer Fethi Gürer, Patates üretimi olan ve ürününü depolayıp tüccar bekleyen çiftçilerimiz telefonla arayıp dert yanıyor .Niğde'de çiftçi olan herkesin deposunda patates çakılı bekliyor. 1-2 ay içinde bu patates alınmazsa çiftçi ‘yandım anam’ diyecek. Çünkü bankaya olan borçlarını ödeyemedi. Şu anda patatesi gelip alan tüccar olmadığı için çok zor durumdalar”

DEPODAKİ PATATES MİLLİ SERVET

Ömer Fethi Gürer, patateslerin depolarda bekletilmesinin yarattığı tehlikeye dikkat çekerek, “Patates üreticisi için çok sınırlı bir süre kaldı. Sayın Bakan’a daha önce görüştüğümüzde, bütçede dile getirdik. Toprak Mahsulleri Ofisi bu patatesi bir an önce alsın ki çiftçi yeni ekim yapabilsin. Aksi halde bu depodaki patatesler çöp olacak. Bu bir milli servet. Bu, sadece arkadaşımızın ürünü değil; bu patates, bu ülkenin milli serveti. İsraf olacak, çöp olacak. 2024 yılında çok sayıda ürün tarlada kaldı. Bu anlamda üretici zaten mağdur. Domateste mağdur oldu, buğdaya düşük fiyat belirlendi, orada mağdur oldu. Karpuzu, kavunu, biberi, hepsi tarlada kaldı. Patateste bir avantaj vardı, depolanabiliyordu. O sebeple tarlada satamadıkları patateslerini depoladılar ve bugün ‘tüccar gelecek, ha yarın gelecek’ derken, ortada tüccar yok. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Bir an önce gelsinler, depolardaki patatesleri alsınlar ve bu çiftçinin yüzünü güldürsünler” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

“BU KADAR KÖTÜLÜĞÜ ÇİFTÇİYE YAPMAYIN”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticinin yaşadığı her türlü sıkıntının takipçisi olacaklarını belirterek, “Şimdi yeni bir genelge yayınlandı. 50 kiloluk çuval yerine 30 kiloluk çuvallarla patates gidecekmiş. Bu yeni bir masraf da getiriyor. Çünkü çuvalın boyutu küçülünce daha çok çuval kullanılacak. Bunun çuvalı var, ipi var, işçiliği var, nakliyesi var, taşıması var, depo gideri var, elektriği var, suyu var, mazotu var... Var oğlu var. Çiftçi üretiyor, çiftçinin ürettiği ürünü alın. Çiftçiyi bu kadar mağdur etmeyin. Eğer bu ürün satılmazsa bu yıl ekim alanları daha da daralacak. İthalata ülke yönelecek. Patates dahi ithal edilecek. Bu kadar kötülüğü çiftçiye yapmayın!” dedi.



ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ'NE BAŞVURULAR BAŞLADI

TARIŞILAN LES OTTOMANS OTEL YENİ SAHİBİNİ BULDU

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE “YILDIZLARIN ALTINDA YEŞİLÇAM GECELERİ” BAŞLADI

SUYUN OLDUĞU HER YERDE BULUNABİLİYOR!

GASTRONOMİNİN OSCAR’I KARAMAN MUTFAĞI’NA GİTTİ!

“KURAKLIKTAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZ YARDIM KAPSAMINA ALINMALIDIR”

İBB’DEN KADINLARA MARANGOZLUK EĞİTİMİ

EGE BÖLGESİNDEN TÜTÜN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARI AŞTI

MERSİN MÜZİK FESTİVALİ'NDE GÜLSİN ONAY’DAN SÖYLEŞİ VE DİNLETİ

TÜRKİYE, ÇİN’E 10 BİN TON ZEYTİNYAĞI İHRACATI HEDEFLİYOR

YETİŞKİNLER GÜNDE 100 KEZ TELEFONUNU KONTROL EDİYOR!

DÜNYANIN RİTMİ HARBİYE’DE ATMAYA DEVAM EDİYOR

TÜRSAB'DAN “SEYAHAT ACENTALARI İÇİN TURİZMDEGÜVENLİK EL KİTABI” 

KLASİK OTOMOBİLLERLE PRAG’DAN OSAKA’YA 16.000 KİLOMETRE

“BİR ZAMANLAR ANKARA” KİTABI TANITILDI

“TARIM ALANLARI MADENCİLİK FAALİYETİNE AÇILMASIN”

HASAT MEVSİMİNDE ORMAN YANGINI ALARMI

SİNOP TARİHİ CEZAEVİ MÜZESİ YENİDEN AÇILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİLERE DAMLA SULAMA BORUSU DESTEĞİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HANDE BİLVAR’IN KİŞİSEL SERGİSİ

DOĞAL AFETLER TARIM SEKTÖRÜNE CİDDİ ZARAR VERDİ

DAVUL ÇALMANIN TÜM İNCELİKLERİ BU KİTAPTA

SANAL ANJİYO İLE ERKEN TEŞHİS

OGM’DEN YANGIN SÖNDÜRME HAVUZU UYARISI

YILIN EN BÜYÜK BLOK MERMER FUARI, KAPILARINI AÇTI

ANKARA HALK EKMEK “GEL AL” UYGULAMASI

ENSTİTÜ İSTANBUL İSMEK “HAYAL BU YA!” FESTİVALİ BAŞLIYOR

BOĞAZDA CAZ RÜZGARI

TEMA VAKFI: TOPRAĞI İYİLEŞTİRMEK, DOĞAYI VE GELECEĞİ KORUMAKTIR

KARABEY AYDOĞAN’IN ARİFİYE İLKÖĞRETMEN OKULU / LİSESİ KİTABI

Yükleniyor