8885%0,24
34,30% 0,21
37,16% -0,48
3018,13% -0,06
5010,40% 0,20
Başkentli kadınlara ve kadın kooperatiflerine desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Antares Alışveriş Merkezi’nde “Kadın Emeği Pazarı” kurdu.
Özel günler öncesi “Kadın Emeği Pazarları” kuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın girişimcilerin el emeği göz nuru hazırladıkları ürünlerini satmaları için fırsat yaratıyor.
Son olarak Kurban Bayramı öncesinde kadın girişimcilerin ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla Antares Alışveriş Merkezi’nde kurulan pazarda girişimci kadınların hazırladığı takı, toka, çanta, tekstil ürünleri, cüzdan ve süs eşyaları satışa sunuldu.
Kadın Emeği Pazarı, 9 Haziran Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
BAŞKENTLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, kurulan Kadın Emeği Pazarlarının hem yurttaşlardan hem de kadın girişimcilerden büyük ilgi gördüğünün altını çizerek, “Yerel kalkınmada kadın emeğinin ve kadın girişimciliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyoruz. Yıl boyunca Ankara’nın çeşitli noktalarında halka açık olarak kadın girişimcilerimizin ürettikleri ürünleri satabilmeleri için imkânlar sunuyoruz. 3 gün boyunca sürecek etkinliğimizde kadın girişimcilerimiz emeklerini halka sunabilecek” diye konuştu.
Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç ise Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği organizasyonun önemini vurgularken “Kadın elinin değdiği her şeyde bereket vardır. Bütün Keçiörenli kadınlarımızın yanındayız. El emeği göz nuru yaptıkları tüm işleri destekliyoruz” dedi.
“NE KAZANIRSAK YANIMIZA KALIYOR”
Kadın Emeği Pazarı’na katılım sağlayan girişimcilerden Sema Mercimek, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin biz girişimci kadınlara verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Girişimci kadınlar olarak ürünlerimizin satışını gerçekleştireceğiz. Umarım bu desteklerin devamı gelir” derken, kadın girişimcilerden Hazal Gürsal ise “20’ye yakın girişimci kadın toplanarak kendi ürettiğimiz ürünleri satışa çıkardık. Birbirinden özel ürünler satışa sunuluyor. Bu uygulama Kadın Dayanışma Merkezinin kadınlara sağladığı birçok avantajdan sadece birisi. Çok da keyifli oluyor” ifadelerini kullandı.
Açtığı stantta yaptığı takı ve çantaları satan Aysel Dağıstanlıoğlu da pazara katılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Pazarın ekonomik açıdan faydasının yanında yapmış olduğumuz el emeklerimizin değerlendirilmesi ve bize böyle bir fırsat tanınması çok güzel. Stant ücreti olmadığı için de ne kazanırsak yanımıza kalıyor.”