Tarih: 17.09.2024 22:46

3.EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da 3. Kez sinemaseverlere kapılarını açıyor. Kısa film kategorisinde sınırları zorlayan eserler, bu yıl da bilim kurgu ve fantastik türlerin yaratıcı örnekleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Bilim kurgu ve fantastik sinemanın heyecanla beklenen buluşması olan 3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali için geri sayım devam ederken, festivalin kısa film kategorisinde görev alacak jüri başkanı ve üyeleri açıklandı. Festivalin kısa film jüri başkanlığını Onur Kırşavoğlu üstlenirken, Nihan Belgin, Umut Beşkırma, Ebru Diken, Deniz Ali Tatar ve Volkan Güney Eker bu yıl ki kısa film jüri üyesini oluşturacak.

Kısa Film Jürisinde Değerli İsimler!

Başarılı bir sinema yapımcısı ve yönetmen olarak özellikle kısa film projeleriyle tanınan Nihan Belgin, kısa film alanındaki birçok projede yer almış, 2020 yılında ödüllü kısa filmi "Kendini Yalnızca Kendinde Yok Et" i çekmiş, 2022 yılında "İleride Bir Karaltı Gördüm" kısa filminin yapımcılığını üstlenmiştir. Film yapımcısı ve senarist Umut Beşkırma, yazıp yönettiği “Yeryüzündesin Bunun Bir Tedavisi Yok” isimli kısa film birçok ulusal ve uluslararası film festivalinin ana yarışma bölümüne seçilmiş ve ödüller kazanmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Diken, film ve sosyal teori, belgesel film, toplumsal cinsiyet, ulusötesi sinema ve yönetmen etiği alanlarında yoğunlaşıp, bu alanlarda uluslararası bir yayın kaydına sahiptir. Kültür-sanat dünyasından ünlü isimlerle gerçekleştirdiği söyleşileri ve yazdığı yazıları kendi sosyal medya hesaplarında yayınlayan Deniz Ali Tatar, jüri üyeleri arasında yer alacak.  “Bıraktığın Yerden kısa filmleri” ile Türkiye'de ve yurt dışında birçok festivalde ödüller kazanan Volkan Güney Eker, görsel estetiğe olan tutkusu ve yaratıcı sinematografisiyle dikkat çekerek, kısa filmlerde estetik değerlerin altını çizecek.

“Genç ve bağımsız sinemacılar için kısa film çıkış noktası”

Antalya Uluslararası Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali ve Göç Filmleri Festivali gibi önemli festivallerde danışmanlık ve sinema alanında katkılar sağlayan kısa film Jüri başkanı Onur Kırşavoğlu festival süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu, Kırşavoğlu: “Kısa filmler, sinemanın yaratıcı bir anlatım biçimi olarak her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Özellikle genç ve bağımsız sinemacılar için etkili bir çıkış noktası anlamına da gelir. Kısıtlı imkanlarla büyük hikayeler anlatma fırsatı veren bu filmler, festivaller için de olmazsa olmaz bir noktada yer alır, yeni yeteneklerin keşfi ve özgün fikirlerin ışıldaması için gereklilik arz eder.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —